Vi hjälper privatpersoner med ventilation i bostäder

Upplever du något av följande problem så kan det vara dags att se över din ventilation hemma.

 

  • Sover du dåligt och vaknar du ofta med huvudvärk?

  • Känns luften hemma dålig och instängd?

  • Luktar det matos i sovrum/vardagsrum?

  • Tar det lång tid för imman på badrumsspegeln att försvinna?

  • Är det imma och fukt på dina fönster?

  • Har du fukt eller mögelproblem på vind eller källare?

 

Ventilationens uppgift är att ge frisk luft inomhus, luft som vi mår bra av. Den ska ta bort gammal, dålig luft och den ska ta in ren, frisk luft till bostaden. I en bostad innebär det att man tar in luft i de rum där folk vistas regelbundet såsom sovrum och vardagsrum, medan utrymmen där man är kortare tid kan genomströmmas av luften från de andra rummen. Den smutsiga luften tas bort från de rum där föroreningarna är störst, dvs kök, badrum och andra våtutrymmen.

 

I våra bostäder finns olika lösningar beroende på när och hur huset har byggts. De olika system som finns är Självdrag, Mekanisk frånluft, Mekanisk till- och frånluft samt Ventilation med värmeåtervinning – det som kallas för FTX.

 

Ventilationssystemet ska vara anpassat till byggnaden men det är också viktigt att den anpassas efter krav om tillräckligt god luftkvalitet och innemiljö i övrigt. Med dagens moderna FTX-aggregat kan man utnyttja värmeåtervinning och det finns möjlighet att behovsstyra luftflödena. Båda dessa funktioner minskar energianvändningen och därmed också de löpande driftskostnaderna för huset.

 

Om har svarat ja på någon eller några av punkterna ovan så kanske du behöver åtgärda din ventilation hemma. Ring eller maila och boka tid för konsultation och åtgärdsförslag!

För de kunder som bara vill ha hål i väggen för att kunna sätta in badrumsventiler för att förbättra sitt självdrag så rekommenderar vi att ni tar kontakt med en håltagningsfirma då vi inte längre utför håltagning i fasader om det inte är kopplat till en FTX-installation. Badrumsventilerna finns att köpa i byggvaruhandeln och kan sättas dit av er själva när väl hålet är gjort. Om el ska kopplas in så behöver ni anlita en elektriker.

Nya tjänster som vi kan erbjuda

Solenergi

I samarbete med Solortus kommer vi kunna erbjuda installation av solceller på tak, laddstationer för elbil mm. Kontakta oss för mer information.

Inomhusbild_Ventilation-FTX.jpeg

OVK

Vi kan erbjuda OVK-besiktningar för privatpersoner, BRF, företag m.fl. Kontakta oss för mer information.

Varför FTX?

Här kan du läsa mer om FTX och dess fördelar.

Bygganmälan

När behövs bygganmälan?

Kontrollplan

Enkel kontrollplan för ändring av ventilation.

Konsult VS

Vi erbjuder konsulthjälp till privat- och företag 

Finansiering

Vi kan erbjuda finansiering.

Våra villkor

Våra villkor, leverans, reklamation mm.

GDPR

Information som vi samlar in om dig.

Jobba hos oss

Vi söker erfarna montörer och tekniker!

Flexit_balanserad_ventilation_hog.jpg

Vad vi gör

Frånluftsfläktar, Kanal-fläktar, Badrumsfläktar, FTX-aggregat, Don, Väggventiler, Filter, Kompletta ventilations-lösningar, Takhuvar mm

2

INSTALLATIONER

Vi installerar kanal-system, frånluftsfläktar, don, takhuvar och IM-kanaler, köksfläktar, kompletta FTX-system, vi bygger om befintliga självdrags- och frånluftssystem till FTX-system mm

3

UTBYTEN

Vi byter ut föråldrade och trasiga FTX-aggregat, frånluftsfläktar, kanal-fläktar, IM-kanaler mm

4

KANALRENGÖRING 

Vi gör rent ventilationskanaler, don, fläktar och aggregat.

Kanalrengöring bör utföras vart 4:e år, ventilationsaggregat minst 1 ggr/år.

5

SERVICEAVTAL

Du kan teckna ett serviceavtal med oss så kommer vi med ett förut-bestämt tidsintervall för rengöring, service och filterbyte på ditt ventilationsaggregat. Enkelt och smidigt!

FÖRSÄLJNING

1